Ontdekken, proeven, genieten

La Ferme de l’Ortier ligt in de groene deelprovincie Orne, centraal in Normandië en op de weg richting Bretagne, de Vendee en Dordogne.

Door deze centrale ligging is het leuk en eenvoudig om verschillende bezienswaardigheden en diverse natuurlandschappen te ontdekken. Bijvoorbeeld het Camembert-gebied, De Invasiestranden 6 Juni, het ‘Zwitserse Normandië’, Cabourg, Honfleur, … Zelfs Parijs is op minder dan 2 uur comfortabel bereikbaar met de trein (Surdon treinstation op slechts 4km).

Het is voor ons erg leuk om voor iedereen speciale, net even iets andere routes te maken zodat jullie Normandië met al zijn facetten leren kennen. Iedereen krijgt de Brabantse TOMTOM mee om wegen en plekjes te ontdekken die je normaal niet ziet.

Enkele suggesties:

  • Steden als Le Mans, Honfleur, Cabourg , Deauville of zelfs Parijs
  • Genieten in de Pays D’Auge van de drie C’s: Camembert, Calvados, Cidre
  • Heerlijk wandelen in La Suisse Normande (stevige schoenen meebrengen!)
  • D Day stranden ‘6 juni’ met bijpassende routes
  • Mont Saint-Michel of Cotentin
  • Diverse châteaux en kasteeltuinen

D-Day 6 Juni 1944

Ontdek de historische Normandische kust. Je zal onvermijdelijk het Omaha Cimetry en het bijhorende Visitors Centre bezoeken.

Maar je zal ook genieten van de prachtige kustlandschappen en de pittoreske wegen. Wij zorgen voor de routebeschrijving en de nodige documentatie.

Stedentrips

Normandië biedt een heel divers en rijk stedelijk patrimonium. Je zal genieten van steden zoals Rouen, Caen, of Le Mans. Maar ook een bezoek aan Parijs (met de trein) is perfect mogelijk!

Routes, praktische tips en leuke info liggen uiteraard voor jou klaar!

Hotspots

Ontdek wonderlijke plaatsen als Mont Saint-Michel, St. Ceneri le Gerei en Beuvron en Auge.

We hebben ook speciale routes naar top-locaties zoals Cabourg, Deauville of Honfleur. Of naar Mont-Ormel, dé cruciale plek in de historische slag om Normandië.

‘De drie grote C’s’

Camembert, Cider, Calvados. Een deel van de Normandische culinaire rijkdom.

Wij bieden u een aantal toffe ontdekkingsroutes en helpen u graag om bezoeken te regelen!

Landschappen

Normandië is een uitgestrekte regio. Maar vanuit La Ferme de L’ortier vindt u op korte afstand heel diverse natuurlandschappen.

Wij ontdekken vaak nieuwe wandelroutes vol plaatsjes waar je normaliter niet zo snel komt. De routes, inclusief unieke ‘belevenispunten’ liggen voor u klaar!

Fietsen en motoren

Een fietstochtje of een rit met de motor in Normandië is steeds een prettige en veilige ervaring. Houd bij het fietsen wel rekening met enkele onverwachte heuvels!

U kunt uw fiets of motor veilig indoor parkeren in de B&B. En uiteraard hebben wij mooie routes voor u klaar liggen!