Culinair

Wij verzorgen (bijna) elke avond onze bekende Tables D’Hôtes, een viergangendiner met geselecteerde wijnen uit de Oude Wereld (Europa).

Geraldine kookt dagelijks met verse lokale producten maar je vindt altijd de globale invloed uit onze hotel- en levenservaring terug! Naast de Franse invloeden ontdek je zeker ook Mexicaanse, Italiaanse, Indonesische en Zwitserse toetsen en smaken.

Na een geplande daguitstap lekker aanschuiven en heerlijk eten in een ontspannen en huiselijke atmosfeer. Dat beloven we je!

En we houden onze Table d’Hôtes ook lekker democratisch! Het viergangendiner bieden we voor slechts € 33  exclusief wijn. Kinderen tot 12 jaar schuiven al aan voor  €16.

Onze bijtjes

Een tijdje geleden werden ons een aantal lokale producenten gepresenteerd. Eén daarvan was Raphael Bardet, een imker die in een radius van 25 km heel wat bijenkorven heeft staan en die ook onderhoudt. wij vroegen hem om eventueel 2 bijenhuisjes op ons land te zetten met als primaire doel de bestuiving van onze fruitbomen, waar we onder meer appelsap uitwinnen. Hij glimlachte en zei dat hij minimaal 15 huisjes per plek zou neerzetten …

2 weken later kwam hij ons bezoeken en vond de ideale plaats in de dode hoek achter de zonnepanelen. Zuidgericht en beschermd tegen de (koude) oostenwind dankzij bramenstruiken en een stal. Bovendien gemakkelijk bereikbaar met zijn busje. De volgende dag stonden er  17 bijenkasten op L’Ortier!!

Het gevolg: gonzende bomen en 300 kilogram honing waar wij een deel van kunnen gebruiken voor op tafel en voor in het eigengemaakte brood. En daarbovenop: plots 480 liter appelsap uit 1 oogst, 45 potten bramenjam, 42 kilogram walnoten, 10 potten kersenjam en 12 potten kweeperengelei.

Lokaal is de toekomst. Onze samenwerking met Raphael Bardet gaat een lang leven tegemoet!

Over ons

Wij zijn Geraldine en Cees Blaauw. Geraldine is Zwitserse en is opgegroeid in Mexico Stad. In Lausanne volgde ze hotelschool. Daarna werkte ze in verschillende hotels en landen. Haar passie voor het koken komt vanuit haar familie in Zwitserland, Duitsland en Mexico, maar ook de Indonesische keuken in Nederland heeft invloed op haar gerechten. Belangrijk voor haar zijn authentieke smaken en verse producten!

Cees komt uit Deurne, Noord Brabant. Hij vervolmaakte de hotelschool in Tilburg (De Rooi Pannen) en heeft na de militaire dienst de auto gepakt en is in Zürich geland. Daar mocht hij de tophoreca leren kennen, onder meer bij Sheraton. Ook was hij professioneel actief bij Credit Suisse en Swiss Re.

La Ferme de L’Ortier hebben wij in 1997 gekocht en in 10 jaar vanuit Zürich verbouwd. In 2007 hebben we de overstap gemaakt en hebben La Ferme de L’Ortier verder ontwikkeld als veilige plaats voor ontmoetingen, lekker eten en drinken, en ‘bewust zijn’.